Wat is hier te zien?

Gele bloemen (afbeelding)

In de tuin zijn borders op kleur aangelegd. De smalle strook tuin naast het huis bestaat uit sterke vaste planten als monnikskaphemelsleutel en phlox. Hierbij is rekening gehouden met de muur als achtergrond. Het grootste gedeelte bestaat uit blauw, roze en paars. Tegen het voorste stuk voeren wit bloeiende planten de boventoon.

Appel (afbeelding)

Achter staan de fruitbomen. Deze zorgen jaarlijks voor een flinke oogst. In het voorjaar lopen onze schapen en lammetjes hier te grazen. We hebben wat kippen waaronder Barnevelder krielen

Kast (afbeelding)

In onze schuur kunt u op eigen gelegenheid koffie en thee zetten. In een oude kast treft u prachtige kop en schotels aan. Aan u de keus welke u wilt gebruiken. Er is voldoende mogelijkheid in de tuin om te zitten. Mocht u vanwege het weer liever binnen zitten dan kunt u in de schuur een plekje zoeken. Op de plaats waar vroeger een toilet was hebben we een sinds 2019 een toilet voor onze bezoekers gerealiseerd geheel in stijl van het voormalige buthûs.

Leilindes (afbeelding)

In de voortuin staan oude leilindes van meer dan 90 jaar oud. Deze beeldbepalende bomen staan op de lijstwaardevolle bomen die het college van B en W van de voormalige gemeente Kollumerland c.a. op 14 juni 2011 definitief heeft vastgesteld. Hier is gekozen voor beplanting in wit, rose en lila met rozenhostahortensia’s en pioenrozen. In het voorjaar bloeit hier o.a. witte cameliatulp Maureentulp white Triumphator en tulp Spring Green. Verder is er een border met purperkleurige bloemen, een border met blauw en lila en met witte planten. Achter is een border met gele, oranje en rode kleuren. In het voorjaar bloeien hier prachtige tulpen in dezelfde kleuren.

Vragen over onze tuin?